מרק כתום

מרק כתום (הגדל)

חומרים:

  • חתיכה יפה של דלעת
  • 2 בטטות בינוניות
  • בצל בינוני
  • 4 שיני שום
  • תפוח אדמה קטן
  • מעט שמן
  • אופציונאלי: דלורית.
  • מלח, פלפל לבן ואגוז מוסקט לתיבול

מרק זה מצריך שימוש בבלנדר מוט!

 

אופן ההכנה:

  • מחממים את השמן בסיר.
  • קולפים את הירקות וחותכים לקוביות גסות.
  • מטגנים את הבצל והשום. מוסיפים את שאר הירקות ומבשלים עם מכסה סגור לאידוי קל של הירקות. מכסים במים (חשוב לא לשים יותר מידי מים כדי שהמרק לא ייצא דליל מידי. המים צריכים להגיע עד לקו הירקות ולא יותר) ומבשלים על אש נמוכה.
  • מתבלים במלח, פלפל לבן ומעט אגוז מוסקט.
  • טוחנים את תכולת הסיר עד לקבלת מרקם אחיד וחלק. המלצה: לפני הטחינה, כדאי להעביר חלק מנוזלי הבישול לקערה נפרדת, לטחון ולהוסיף מים לפי הצורך עד לקבלת מרקם קטיפתי.

 

הצעת הגשה:

למזוג מעל כל קערת מרק כמה שפריצים של שמנת מתוקה ולעטר בעלי פטרוזיליה. מומלץ להגיש עם קרוטונים.

דרג את הכתבהדירוג כתבה מרק כתום: 5 כוכבים
כוכב 12 כוכבים3 כוכבים4 כוכבים5 כוכבים
1 מדרגים
עבור לתוכן העמוד