• בשביל הנשמה

חובת ניפוי הקמח

כ"ט אב ה'תשע''ג
חובת ניפוי הקמח

לעתים קורה שבתוך הקמח שורצות תולעים. אף על פי שהקמח עבר טחינה, וודאי שכל התולעים החיות שרחשו בין גרעיני החיטה נטחנו, מכל מקום נראה שביצי התולעים לא נטחנו, ומהן עלולים לבקוע חרקים ותולעים. כמו כן, ייתכן שזבוב או יבחוש הטיל ביצים בקמח, ומהן בקעו זחלי הזבוב. לכן כדי להיות בטוחים שאין חרקים בתוך הקמח, ישנה חובה לנפות את הקמח בנפה בעלת חורים קטנים (כמו ב'נפת משי'), שרק הקמח יכול לעבור דרכם, ואילו החרקים יישארו בנפה וייזרקו לפח.

חשוב להקפיד לנפות את הקמח זמן קצר לפני השימוש בו, כי לולא כן, ישנו חשש שמתוך הביצים הקטנטנות שהצליחו לעבור דרך חורי הנפה ולהישאר בקמח, יבקעו בינתיים חרקים חדשים. ככל שהימים חמים יותר, יבקעו השרצים מתוך הביצים מהר יותר. לכן יש להקפיד לנפות את הקמח סמוך לשימוש בו. אם רוצים להכין קמח מהיום למחר, יש לאחסנו במקרר, כדי למנוע את התפתחות השרצים.

 

(מתוך 'פניני הלכה' ליקוטים ג' טו, ה)

דרג את הכתבהדירוג כתבה חובת ניפוי הקמח: 5 כוכבים
כוכב 12 כוכבים3 כוכבים4 כוכבים5 כוכבים
1 מדרגים

לימודי הלכה נוספים

אתר נגיש
עבור לתוכן העמוד