• בשביל הנשמה

כיצד לנהוג בשיירי לחם?

כ"ה אב ה'תשע''ג
כיצד לנהוג בשיירי לחם?

למדנו שיש להיזהר שלא להשחית מאכלים, וביותר הקפידו חז"ל שלא להשחית ושלא לזלזל בלחם, שהלחם הוא עיקר מזונו של האדם.

כל חתיכת לחם בשיעור כזית כבר נחשבת ללחם ואסור לאבדה. לכן אם נותרו על השולחן בסוף הארוחה פירורים גדולים כזית, אסור לשטוף את השולחן ולהרטיבם, משום שעל ידי כך הוא מאבדם ומשחיתם. לכן צריך לעטוף את שיירי הלחם ולהניחם בפח, שעל ידי עטיפתם (אפילו בשקית ניילון), אין בהנחתם בפח ביזיון.

אם נותרו לאחר האכילה פירורים קטנים מכזית, אף על פי שמצד הדין אין איסור לאבדם ולנהוג בהם ביזיון, מכל מקום אמרו חז"ל שאין כדאי לעשות כן, משום שהמשחית ומבזה פירורי לחם גורם לעצמו עניות. לכן יש להיזהר שלא להשאיר פירורים מפוזרים על הארץ, וכמובן לא להשליכם מן השולחן אל הרצפה, אלא יש לאוספם ולזורקם לחצר או למים. אף שעל ידי השלכתם למים הם יושחתו, מכל מקום כיוון שאין בהם שיעור כזית, אין איסור לאבדם, רק שאסור לנהוג בהם ביזיון ולהשליכם לארץ.

 

(מתוך 'פניני הלכה' ליקוטים ג' יד, ד)

דרג את הכתבהדירוג כתבה כיצד לנהוג בשיירי לחם?: 5 כוכבים
כוכב 12 כוכבים3 כוכבים4 כוכבים5 כוכבים
2 מדרגים

לימודי הלכה נוספים

עבור לתוכן העמוד