עוגת שוקולד בחושה

הכמות מתאימה לשתי תבניות אינגליש קייק ארוכות (ועוד תבנית קטנטנה) - או תבנית אחת עגולה.

 

מצרכים:

 

לעוגה:

  • 200 גר שוקולד מריר
  • 200 גר (1 כוס) סוכר
  • 2 כפות יין
  • 3/4 כוס שמן
  • 6 ביצים מופרדות
  • ¼1 כוסות קמח תפוחי אדמה
  • 1 כפית גדושה אבקת אפייה

לקרם:

  • 150 גר (3/4 כוס) סוכר
  • 1/3 כוס (25 גר) קקאו
  • 2 כפות מים
  • 2 כפות יין אדום
  • 40 גר מחמאה

הוראות הכנה:

מחממים את התנור ל 160 מעלות ומשמנים את התבניות.
בסיר קטן [או בחימומים קצרים במיקרוגל] ממיסים את השוקולד + 100 גר סוכר (½ כוס) + יין -

מוסיפים את השמן ומערבבים היטב. מחכים שיתקרר ומערבבים מידי פעם.  
מקציפים את החלמונים. מוסיפים באיטיות את תערובת השוקולד וממשיכים להקציף/לבחוש היטב. .
מוסיפים את תהקמח ואבקת האפייה באופן ידני.

מקציפים את החלבונים, ומוסיפים בעדינות את הסוכר תוך כדי הקצפה.
מקפלים בעדינות את הקצף לתערובת החלמונים והשוקולד.
מעבירים לתבניות ואופים כ-50 דק'- עד שקיסם יוצא יבש ממרכז העוגה.

כשהעוגות יוצאות מהתנור, מכינים את הקרם:
ממיסים על אש נמוכה, תוך כדי בחישה, את הסוכר + קקאו + מים + יין.
כשהסוכר נמס מורידים מהאש, מוסיפים את המחמאה ומערבבים לקבלת עיסה חלקה.
יוצקים על העוגות את הקרם כשהוא חם.


העוגות נשמרות מעולות במקרר!

בהצלחה ובתאבון!!

דרג את הכתבהדירוג כתבה עוגת שוקולד בחושה: 3 כוכבים
כוכב 12 כוכבים3 כוכבים4 כוכבים5 כוכבים
8 מדרגים

מתכונים נוספים לפסח

אתר נגיש
עבור לתוכן העמוד