אוזני המן- בכל מכל כל

מתכון לבצק בסיסי

החומרים:

  • 1/2 2 כוסות קמח לבן רגיל
  • 1/2 כפית אבקת אפיה
  • 1/2 כוס סוכר [בבצק לאוזני המן במילוי מתוק בלבד. בבצק לאוזני המן מלוחות, שימו כף סוכר אחת]
  • קורט מלח
  • 200 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות קטנות [ניתן להמיר בכמות זהה של מחמאה או מרגרינה, וכן בכוס שמן או כוס רסק תפוחים. כמובן, ניתן לשלב חצי כוס שמן עם חצי כוס רסק תפוחים וכו']
  • 2 חלמונים [מהחלבונים אפשר להכין חביתה לבנה נהדרת :-)]
  • 2-4 כפות מיץ תפוזים טרי, חלב או מים
  •  
הוראות הכנה:
  • מערבבים את החומרים היבשים [הקמח, הסוכר, המלח ואבקת האפיה].
  • מוסיפים את החמאה [ואת קליפת התפוז, למי שאוהב] ולשים היטב היטב.
  • מוסיפים את החלמונים ולשים עד שהבצק נעשה פירורי.
  • מוזגים 2 כפות מיץ תפוזים/חלב/מים ולשים עד לקבלת בצק חלק: אם נותרו פירורים, מוסיפים עוד כף נוזל.
  • מכדררים את הבצק לכדור אחיד, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה. בינתיים מכינים את המלית.
  • לאחר חצי שעה, מרדדים את הבצק על משטח קר ומקומח, וקורצים עיגולים באמצעות כוס זכוכית.
  • מניחים כחצי כפית מלית במרכז כל עיגול ומקפלים לצורת משולש.
  • אופים בתנור שחומם מראש ל170 מעלות, במשך כ30 דק', עד שהאוזניים מזהיבות.
  •  
  • טיפים:
    & בזמן הרידוד, נחלק את הבצק לחלקים ונעבוד בכל פעם על חלק אחד. את שאר החלקים נשמור במקרר, כך יהיה קל יותר לעבוד איתם.

& בזמן קריצת העיגולים, נטבול את קצה הכוס בקמח קר מידי פעם, כך תמנע הדבקות הבצק.
& לפני הנחת המלית, נמרח את קצה עיגולי הבצק בחלבון ביצה טרוף, כך הקיפול יישמר טוב יותר.
& לפני האפיה, נמרח את אוזני המן היטב בחלמון ביצה טרוף שעורבב בכף מים קרים.

 

 

גיוונים אפשריים לבצק: אפשר לגוון את הבצק ולהתאים אותו לסוג המילוי.

 

⇐ לערבב עם הקמח 2-3 כפות פרג טחון/שומשום/קקאו
⇐להמיר חצי כוס קמח בחצי כוס שקדים טחונים
⇐לתבל את הבצק בכפית קינמון/גרידת לימון/גרידת תפוז

ועכשיו- למילויים!!

ככלל, את אוזני המן יש למלא רק כשהמילוי קר.

 

מילויים מתוקים

בכל המילויים המתוקים, אם המילוי נוזלי מידי ניתן לערבב מעט ביסקוויטים מפוררים.

מלית שוקולד קלאסית 
מרתיחים חצי כוס שמנת מתוקה. 
כשהשמנת רותחת, מוסיפים פנימה 
חפיסת שוקולד שבורה לקוביות ומערבבים 
עד להמסה מלאה.
מקררים היטב ומערבבים פנימה 5-6 ביסקוויטים מפוררים.

מלית שקדים

מערבבים היטב חבילת חמאה [100 גרם] בכוס אבקת סוכר. מוסיפים 2 ביצים 
וקצת רום/קוניאק/ליקר. מערבבים היטב. 
מוסיפים חצי כוס אבקת שקדים, 2 כפות קמח ו2 כפות קורנפלור. מערבבים היטב ומקררים לפחות חצי שעה.

מלית תמרים בריאה

מוציאים את הגרעין מ20 תמרים. מצרפים כוס אגוזי מלך, ומרסקים הכל יחד בבלנדר.
ניתן לשדרג באמצעות כפית קינמון, 
או גרידת לימון ו/או מיץ מלימון אחד. 

מלית חלבה- שוקולד

מפוררים 100 גרם חלבה לכוס אחת של ממרח שוקולד. 
מרסקים היטב 6-7 ביסקוויטים [או כל סוג של עוגה או עוגיות].
מערבבים את הפירורים עם ממרח השוקולד.
טיפ: חממו את ממרח השוקולד לכמה שניות במיקרוגל כדי שיתרכך.

מלית אגוזים

מרתיחים כוס חלב עם כוס סוכר עד שהסוכר נמס לגמרי. 
מוסיפים 2 כפיות חמאה ומערבבים.
מוסיפים כוס גדושה של אגוזים טחונים [מומלץ לקלות אותם לפני כן. מתאים במיוחד עם אגוזי לוז] וכפית תמצית וניל. מקררים. אם המלית עדיין נוזלית, מוסיפים עוד אגוזים עד להסמכה.

מלית פרג ותאנים יבשות [דבלים]

הרתיחו חצי כוס מים [או חלב] עם חצי כוס סוכר. ערבבו פנימה כוס וחצי פרג טחון ובשלו עד לספיגה. 
הורידו את הסיר מהאש, וערבבו פנימה כף דבש, כף פירורי לחם.
הסירו את ה'עוקץ' משישה דבלים [תאנים יבשות], קצצו אותם דק ככל הניתן וערבבו פנימה.

מלית צימוקים ביין

ערבבו חצי כוס שקדים גרוסים, כוס צימוקים קטנים ו2 כפות יין אדום. ערבבו פנימה 4 ביסקוויטים, ותבלו במעט ציפורן וקינמון.
מילוי ריחני ופורימי ביותר!

מלית ריבה וקוקוס

ערבבו כוס ריבה בטעם אהוב [מומלץ להשתמש בריבת תות או אוכמניות. כדאי לבחור ריבה לא נוזלית ככל האפשר.] עם כוס קוקוס טחון. אם המילוי נוזלי, פוררו פנימה שלושה ביסקוויטים.

מלית ריבת חלב וחלבה

פוררו מאה גרם חלבה [חצי כוס] לתוך צנצנת ריבת חלב [450 גרם].
הוסיפו 10 ביסקוויטים מרוסקים היטב וכפית תמצית וניל וערבבו היטב עד לקבלת מלית אחידה.

מלית אגוזים ושומשום

ערבבו כוס צימוקים, כוס אגוזי מלך קצוצים דק וחצי כוס שומשום. 
הוסיפו רבע כוס סוכר חום.

ערבבו פנימה חצי כוס דבש [אם הדבש קשה מידי, המיסו אותו ע"י חימום קצר במיקרוגל]

מלית טופי מרשמלו

ממיסים כוס סוכר במחבת יבשה עד להפיכת הסוכר לקרמל [הזהרו- הקרמל נוטה להשרף בקלות!]. בינתיים, הרתיחו בכלי אחר מיכל שמנת מתוקה, וכשהשמנת רותחת מזגו אותה לתוך הקרמל. 
חתכו חבילת מרשמלואים [100 גרם] לחתיכות קטנות ככל האפשר; ערבבו את חתיכות המרשמלו עם תערובת הקרמל וקררו היטב.

מלית חלבה ציפס'

מערבבים קופסת ממרח חלבה [350 גרם] עם חצי כוס שמנת מתוקה. 
מוסיפים פנימה חופן שוקלד ציפס' ומערבבים.

 

 

מילויים מלוחים

בכל המילויים המלוחים, אם המילוי נוזלי מידי ניתן לערבב מעט פירורי לחם.
כמו כן, בגלל שהמליות המלוחות נוזליות ו/או גושיות יותר, הקפידו להדק את הבצק היטב.

 

 מלית פיצה

קוצצים בצל אחד דק. מטגנים את הבצל עד שיזהיב. מערבבים עם הבצל כוס רסק עגבניות, ומתבלים באורגנו, מלח ופלפל. מבשלים את הרוטב עד לאידוי הנוזלים.

מערבבים בתוך הרוטב כוס גבינה צהובה מגורדת.

 

 מלית דלעת

חותכים גוש אחד של דלעת לקוביות קטנות.

מקפיצים את הקוביות במחבת עם 2 כפות שמן, עד שהדלעת מתרככת.

מוסיפים 2 כפות סוכר חום, מלח ופלפל לפי הטעם [כדאי להשתמש בפלפ גרוס]. מועכים מעט את הדלעת הרכה.

 מלית תפוחי אדמה

מבשלים 3 תפוחי אדמה גדולים במים, עם הקליפה. מקלפים תחת ברז ומועכים לפירה. מטגנים בצל גדול קצוץ דק ומוסיפים לפירה. ממליחים ומקררים.

 מלית ירקות מוקפצים

קוצצים בצל קטן לרצועות ומזהיבים במחבת עמוקה עם שמן. מוסיפים גזר וקישוא חתוכים לרצועות דקות וקצרות עד שהם מתחילים להתרכך. מוסיפים שלושה שיני שום כתוש, כוס נבטים ורבע ראש כרוב חתוך דק. מתבלים ברוטב סויה וצ'ילי מתוק ומאדים את הנוזלים.

 מלית בצל ופטריות

קוצצים בצל דק ומטגנים במעט שמן עד שמזהיב. חותכים סלסלת פטריות לרצועות דקות ומוסיפים לבצל. כשהפטריות משחימות, מוסיפים כף אבקת מרק בצל ומתבלים במלח ופלפל.

 גבינה בולגרית וזיתים

מגררים במגררת קופסה של גבינה בולגרית ומסננים היטב קוצצים עשרה זיתים ומסננים יחד עם הגבינה. מערבבים עם ביצה אחת ומעט פטרוזיליה קצוצה דק.

 מלית פלפלים

חותכים לרבעים שלושה פלפלים בצבעים שונים. מכניסים לתנור לכ-40 דק' עד לריכוך. מוציאים ומכניסים מיד לשקית אטומה. ממתינים 10 דק', מוציאים את הפלפלים, מקלפים [הקליפה יורדת בקלות], חותכים דק ומוסיפים שום כתוש מ2 שיניים, 3 כפות שמן זית, 2 כפות חומץ ומלח ופלפל לפי הטעם.

 מלית חצילים

קוצצים שני חצילים לקוביות קטנות. מאדים את החצילים במעט מים עד לריכוך חלקי, ואז מוסיפים שמן ומקפיצים עד לריכוך מלא. מוסיפים ביצה אחת ומערבבים היטב תוך כדי מעיכה של החצילים. ממליחים לפי הטעם.

 

 

דרג את הכתבהדירוג כתבה אוזני המן- בכל מכל כל: 4 כוכבים
כוכב 12 כוכבים3 כוכבים4 כוכבים5 כוכבים
23 מדרגים

עוד בפורים באתר

אתר נגיש
עבור לתוכן העמוד