פנקייק מוצלחים במיוחד

חומרים (מתאים לכמות של 10-12 פנקייקים):

  • 1.5 כוסות קמח
  • 2 כפיות א. אפיה
  • כוס חלב
  • 2 ביצים גדולות
  • 1/4 כוס סוכר
  • 70 גרם חמאה או מרגרינה
  • כפית תמצית וניל (לא הכרחי)
  • קורט מלח(לא הכרחי)

אופן ההכנה:

  • מערבבים בקערה את כל החומרים היבשים.
  • בקערה נפרדת טורפים את הביצים ומוסיפים את החמאה/מרגרינה לאחר שהמסנו אותה במיקרוגל (או בסיר כפול).
  • מערבבים את שתי התערובות עד לקבלת תערובת אחידה.
  • משמנים מחבת היטב ומדליקים את האש. מחכים שהשמן יהיה חם לפני שמתחילים בטיגון.
  • מכניסים למחבת כמות קטנה מהבלילה (בערך חצי מצקת מרק) ממתינים עד שמתחילות לצוץ בועות בחלק העליון של הפנקייק ואז הופכים אותו, מחכים עוד בערך חצי דקה עד דקה ומעבירים לצלחת, מגישים חם.
  • אפשר להוסיף מעל רוטב שוקולד/ סילאן /דבש/סירופ מייפל ואפילו לאכול עם גלידה.
דרג את הכתבהדירוג כתבה פנקייק מוצלחים במיוחד: 3 כוכבים
כוכב 12 כוכבים3 כוכבים4 כוכבים5 כוכבים
5 מדרגים
עבור לתוכן העמוד