עוגת דבש (מתכון)

  • ביצה אחת
  • שלושת רבעי כוס שמן
  • חצי כוס סוכר 
  • כוס דבש 
  • 2 חלבונים [את החלמונים כדאי לשמור ולהכין חביתה..:-)]
  • 2 כפות סוכר להקצפה
  • כוס קמח
  • חצי כפית אבקת אפיה
  • חצי כפית סודה לשתיה
  • 1 כפית קינמון
  • כף נס קפה מומסת בשלושת רבעי כוס מים חמים

אופן ההכנה:

1. במיסר עם וו גיטרה מערבבים יחד דבש, ביצה שמן וסוכר לתערובת אחידה.

2. בקערה  נפרדת מערבבים את הקמח וכל האבקות יחד.

3. מוסיפים את הקמח והיבשים לאט לתערובת הביצים והשמן.

4. מוסיפים את הקפה לתערובת הביצים והקמח.

5. מקציפים חלבון עם 40 גרם סוכר ומקפלים לתערובת.

6. משמנים תבנית אינגליש קייק באורך 26 סנטימטר ויוצקים את המסה לתבנית.

7. אופים בתנור שחומם מראש לחום 165 מעלות כ-30-35 דקות עד שהעוגה יבשה וקפיצית למגע.

 

 

למדור מתכונים לחצו כאן

דרג את הכתבהדירוג כתבה עוגת דבש (מתכון): 5 כוכבים
כוכב 12 כוכבים3 כוכבים4 כוכבים5 כוכבים
9 מדרגים

עוד במדור "שנה טובה"

עבור לתוכן העמוד