שקשוקה אמיתית

שקשוקה אמיתית

[החומרים לכ- 5 מנות]

 

חומרים:

2 עגבניות שלמות

קופסא קטנה של רסק עגבניות

שמן לטיגון

1 בצל

5 ביצים

2 שיני שום

תבלינים לפי הטעם- מלח, פלפל, פפריקה

 

הוראות הכנה:

 

קוצצים את הבצל ומטגנים בשמן.

חותכים לקוביות את העגבניות, מוסיפים לבצל ומטגנים קלות.

פורסים את שיני השום ומוסיפים.

מוסיפים את רסק העגבניות ומוסיפים מעט מים.

מבשלים עד שהרוטב מגיע לרתיחה.

 

כשהרוטב רותח, מתבלים, מערבבים ומנמיכים את האש.

פותחים בזהירות ביצה אחת לכוס, בודקים שאין דם, ושופכים את הביצה

[כשהיא שלמה, בלי לערבב!!!].

פותחים את כל הביצים, אחת ליד השניה, במחבת.

 

כשהביצים מתקשות [החלבון- הלבן- צריך להיות קרוש לגמרי, והצהוב עוד קצת נוזלי.]-

השקשוקה מוכנה!!

 

לא לשכוח להגיש לחם שווה לניגוב הרוטב :-)

דרג את הכתבהדירוג כתבה שקשוקה אמיתית: 4 כוכבים
כוכב 12 כוכבים3 כוכבים4 כוכבים5 כוכבים
13 מדרגים

מתכונים נוספים

עבור לתוכן העמוד