עוגת קרם וניל עם שוקולד

כ"ט אייר ה'תשע''ח

נשמרת בהקפאה וניתן להכין את העוגה מראש.

תבנית אינגליש קייק

 

מצרכים:

תחתית שוקולד:

150 גרם ביסקוויטים

רבע מיכל שמנת מתוקה (כ60 מ"ל)

 50 גרם שוקולד מריר

קרם וניל עם נגיעות שוקולד:

3/4 מיכל שמנת מתוקה (כ190 מ"ל)

 2 כפות גדושות אבקת אינסטנט פודינג וניל

רבע כוס חלב

 40 גרם שוקולד מריר מגורד בפומפיה גסה

ציפוי שוקולד:

 50 גרם שוקולד מריר

 2 כפות מים

כף שמן

אופן הכנה:

תחתית שוקולד:

ממיסים את קוביות השוקולד והשמנת במיקרוגל במשך כמה שניות ומערבבים לתערובת חלקה. מוסיפים את פירורי הביסקוויטים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה (אם התערובת יוצאת קשה או יבשה יש להוסיף כמה כפות חלב או מים בהדרגה ולפי הצורך). משטחים את התערובת בתחתית תבנית אינגליש קייק באופן אחיד. מעבירים למקפיא עד להכנת הקרם.

קרם וניל:

מקציפים את השמנת במשך כחצי דקה. מוסיפים חלב ואינסטנט פודינג וניל ומקציפים עד לקבלת קצפת יציבה. מוסיפים את השוקולד המגורד ומערבבים בעדינות עם כף. יוצקים את הקרם מעל תחתית השוקולד ומעבירים למקפיא להתייצבות לפחות לשעה לפני ששמים את הציפוי.

ציפוי שוקולד:

ממיסים את קוביות השוקולד עם השמן והמים במיקרוגל במשך כמה שניות ומערבבים לתערובת חלקה. יוצקים מעל שכבת הקרם ומחזירים למקפיא.

דרג את הכתבהדירוג כתבה עוגת קרם וניל עם שוקולד: 5 כוכבים
כוכב 12 כוכבים3 כוכבים4 כוכבים5 כוכבים
1 מדרגים

מתכונים נוספים

אתר נגיש
עבור לתוכן העמוד