מתכון לחלות מדהימות |
תקצירמתכון לחלות קטנות וגדולות לשבת, טעימות ורכות, שיוסיפו לשולחן השבת שלכם טעם ויופי. | ||||||||
י"ג תמוז ה'תשע''ו | |||||||||
מתכון לחלות
מצרכים:
1. קילו קמח
2. 3 כפות שמרים יבשים
3. ביצה
4. רבע כוס שמן
5. כף מלח
6. כף סוכר
7. 2 וחצי כוסות מים פושרים
למריחה מעל לפני האפייה:
1. ביצה 2. שומשום
אופן ההכנה:
1. מנפים את הקמח ושופכים את כולו לקערה. מוסיפים לקמח 3 גפות שמרים ומערבבים קלות את החומרים יחד.
2. מוסיפים את הביצה, השמן, הסוכר והמלח
3. מוסיפים את המים ומתחילים ללוש
* במידה והבצק דביק, ניתן להוסיף מעט קמח, במידה והבצק יבש, ניתן להוסיף מעט מים- יד שמתקבל מרקם של בצק חלק ולא דביק.
4. חותכים את הבצר למספק חתיכות בגודל הרלוונטי לכם לכל חלה. כל חתיכה מחלקים ל3 או ל4 ויוצרים ממנה את החלה.
5. את החלות שיצרתם מניחים על תבנית עם נייר אפיה ומחממים תנור ל180 מעלות
6. מורחים בעזרת מברשת על החלות ביצה ומפזרים בעדינות מעט שומשום על כל החלה.
7. מכניסים לתנור למשך 30 דקות. לאחר 30 דקות בודקים את החלות, במידה והן עדיין לא קיבלו גוון חום-זהוב, ניתן להשאיר אותן עוד חמש דקות עד עשר דקות בתנור.
בתאבון!
|
|||||||||
|
|||||||||