עוגיות אלפחורס |
תקצירמתכון לעוגיות אלפחורס טעימות ואווריריות שמתאימות לשבתות, חגים לאירוחאו כשסתם בא לכם להתפנק עם משהו מתוק טעים:) | ||||||||
י' תמוז ה'תשע''ו | |||||||||
מתכון לאלפחורס
מצרכים:
לבצק ( כמות המתאימה ל40 עוגיות)
למלית:
אופן ההכנה:
1. ראשית כל מכינים את הבצק: בקערת המיקסר עם וו גיטרה, מערבבים את החמאה ואבקת הסוכר עד שמקבלים תערובת חלקה לאחר מכן, מוסיפים את החלמונים ומערבלים עוד כמה דקות. לקערה אחרת מנפים את הקמח, הקורנפלור ואבקת האפייה, ומערבבים היטב. מוסיפים את תערובת הקמח לקערת המיקסר ומערבלים במהירות נמוכה רק עד שנוצר בצק. שימו לב! בצק אמור להיות רך וחלק! " 2. לאחר הכנת הבצק מחלקים את הבצק ל2 חלקים, מרדדים כל חלק מהבצק על נייר אפיה לעלה דק בעובי 2 ס"מ. במידה והבצק נדבק והעבודה הופכת להיות קשה מדי, ניתן להוסיף מעט קמח על המשטח שעליו מרדדים את הבצק.
3. קורצים מהבצק עיגולים בגודל 4 ס"מ בערך ובעזרת סכין רחבה או מרית מעבירים אותם בתבנית עם נייר אפיה.
4. מכניסים את התבנית למקרר לחצי שעה ובינתיים מחממים את התנור ל175 מעלות
5. לאחר חצי שעה מכניסים את התבנית לאפייה ומוציאים אותה כעבור 10 דקות.
6. לאחר שהעוגיות מוכנות נאפות כל שנותר הוא להרכיב אותן: לוקחים עוגייה אחת ובעזרת שקית זילוף שבה ריבת חלב, מזלפים עליה שכבה של ריבת חלב. לאחר מכן, מצמידים לריבת החלב עוד עוגייה.
7.מגלגלים את סביב העוגייה בקוקוס הקלוי.
בתאבון!
|
|||||||||
|
|||||||||