כעכים מלוחים

תקציר

עוגיות מלוחות טעימות וקלות להכנה
א' אלול ה'תשע''ה 12:00
כעכים מלוחים

 

חומרים:

  • 2 כוסות קמח
  • 1 כפית שטוחה אבקת אפיה
  • 1 כפית שטוחה מלח
  • 1/2 כוס שמן זית (או קנולה)
  • 50 גרם חמאה/ מרגרינה רכה בטמפ' החדר
  • 1/4 כוס מים
  • לקישוט: חלמון ביצה (הצהוב) ושומשום.

 

אופן הכנה:

  • מערבבים עם כף את כל החומרים בקערה, ואח"כ ממשיכים לעבד בעזרת הידיים עד לקבלת בצק אחיד (מספר דקות בודדות). הבצק שמתקבל צריך להיות שמנוני ונוח לעבודה.
  • לוקחים חתיכות מהבצק ומגלגלים עם הידיים לצורת נקניק. מהדקים את הקצוות ליצירת עיגול.
  • מניחים על תבנית עם נייר אפייה.
  • מברישים את החלק העליון של עיגול הבצק בחלמון ומפזרים שומשום.
  • מכניסים לתנור ואופים בחום 180 מעלות במשך 30-35 דקות.
  • מוציאים ומצננים.

*הערה: אם הבצק יבש מידי- ניתן להוסיף מעט מים. אם דביק מידי- ניתן להוסיף מעט קמח.

 

הכמות מספיקה לכ 20-25 עוגיות.

 

דרג את הכתבהדירוג כתבה כעכים מלוחים: 4 כוכבים
כוכב 12 כוכבים3 כוכבים4 כוכבים5 כוכבים
5 מדרגים

מתכונים נוספים

אתר נגיש
עבור לתוכן העמוד