ספינג'

תקציר

סוג של סופגניות עם חור באמצע- מתאים לכל אירוע ושמחה, וסתם לפינוק למשפחה!
כ"ח אב ה'תשע''ה 12:00
ספינג'

 

 

חומרים:

  • 1 קילו קמח
  • 2 כפות שמרים
  • 5 כפות סוכר
  • קצת מלח
  • 1/4 כוס שמן
  • 1/2 3 כוסות מים פושרים
  • מעט עראק (לא חובה, זה עוזר שהספינג'ים לא יספגו הרבה שמן)

 

אופן ההכנה:

  • מנפים את הקמח.
  • מוסיפים את השמרים, הסוכר והמלח ומערבבים בין כל אחד מהם.
  • מוסיפים את השמן, העראק וחלק מכמות המים, ולשׁים.
  • מוסיפים את המים בהדרגה ולפי הצורך. הבצק צריך להיות רך מאוד וקצת דביק.
  • מתפיחים את הבצק.
  • לאחר שהבצק תופח יוצרים כדורים של בצק על משטח משומן, ומתפיחים אותם שוב. כדאי לשמן מעט את הידיים כדי למנוע הידבקות של הבצק. (שימו לב, גודל הכדורים הוא לפי הגודל שאתם רוצים שהספינג' יהיה בסוף. כמו כן כדאי להשאיר מרווח בין הכדורים כי הם תופחים..)
  • מחממים מחבת/סיר נמוך עם שמן עמוק בגז.
  • משמנים מעט את הידיים, לוקחים כדור בצק, עם האגודל יוצרים חור במרכז הכדור, מגדילים אותו קצת עם האצבעות, ומטגנים.
  • לפני ההגשה מפזרים אבקת סוכר מעל הספינג'ים.

 

 

 

 

דרג את הכתבהדירוג כתבה ספינג': 5 כוכבים
כוכב 12 כוכבים3 כוכבים4 כוכבים5 כוכבים
4 מדרגים

מתכונים נוספים

אתר נגיש
עבור לתוכן העמוד