בורקס עוף

תקציר

מילוי טעים במיוחד לבורקס! מומלץ כמנה ראשונה עם רוטב פטריות...
י"ד אב ה'תשע''ה 12:00
בורקס עוף

 

חומרים:

  • בצק עלים
  • בצל
  • חזה עוף
  • פטרוזיליה
  • תבלינים: מלח, כורכום, פלפל שחור
  • תפוחי אדמה
  • ביצה
  • שומשום

 

אופן ההכנה:

שלב א'- המילוי:

  • מטגנים בצל קצוץ.
  • כשהבצל זהוב מוסיפים אליו קוביות בינוניות של חזה עוף ומערבבים כל הזמן.
  • מוסיפים תבלינים- מלח, כורכום, פלפל שחור. וממשיכים לערבב.
  • לקראת סוף הבישול של החזה מוסיפים פטרוזיליה קצוצה, ומבשלים עוד קצת.
  • כשרואים שהחזה מבושל מכבים את הגז.

 

אם רוצים- ניתן לבשל תפוחי אדמה, למעוך אותם, ולהוסיף לתערובת.

 

שלב ב'- הכנת הבורקסים:

  • חותכים את בצק העלים לריבועים (גודל הריבועים תלוי בגודל הבורקסים שרוצים שיצאו..)
  • בכל ריבוע שמים במרכז כף מהתערובת, ומקפלים את הריבוע לחצי (שיצא משולש).
  • מניחים את הבורקסים בתבנית.
  • מערבבים ביצה בצלחת, ומברישים אותה על הבורקסים.
  • מפזרים שומשום מעל הביצה.
  • מכניסים לתנור בחום של 180 מעלות עד שהבורקסים מזהיבים.

 

מומלץ להכין רוטב פטריות ולפזר על הבורקס לפני האכילה.

בהצלחה!

 

 

 

 

 

דרג את הכתבהדירוג כתבה בורקס עוף: 4 כוכבים
כוכב 12 כוכבים3 כוכבים4 כוכבים5 כוכבים
2 מדרגים

מתכונים נוספים

אתר נגיש
עבור לתוכן העמוד