פְרִיקַסֵה

תקציר

לחמניות תוניסאיות מטוגנות הניתנות למילוי בדברים שונים!
י' אב ה'תשע''ה 12:00
פְרִיקַסֵה

 

חומרים:

  • קמח
  • שמרים יבשים
  • סוכר
  • מלח
  • שמן
  • מים פושרים
  • חומרים נוספים תלויים במילוי אותו אתם רוצים

 

אופן ההכנה:

בצק:

  • 1 קילו קמח
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 1/2 2 כפות סוכר
  • 1 כף שטוחה מלח
  • 1/3 כוס שמן
  • 3 כוסות מים פושרים

לשים את הכל יחד עד ליצירת בצק רך (! אם יוצא קשה מוסיפים מים וקצת שמן), מכסים ומתפיחים.

לאחר שהבצק תופח יוצאים כדורים מאורכים של בצק, מניחים על משטח מקומח, מכסים ומתפיחים עוד קצת.

מטגנים את כדורי הבצק בשמן עמוק. (השמן צריך להגיע לקצת יותר מחצי מגובה הכדורים, כדי שגם החלק הפנימי יתבשל).

פותחים עם סכין את הפריקה באמצע, וממלאים אותו במה שרוצים.

ואז כמובן אוכלים!

 

במה ניתן למלא את הפריקסה:

  • שקשוקה
  • פרוסות ביצה קשה
  • פרוסות/קוביות תפוח אדמה מבושל
  • סלט ירקות
  • ממרחים שונים - חומוס, טחינה..
  • טונה
  • וכל מה שבא לכם!

כמובן שניתן לשלב כמה דברים בתוך פריקסה אחד!

לשובע!

 

 

 

דרג את הכתבהדירוג כתבה פְרִיקַסֵה: 3 כוכבים
כוכב 12 כוכבים3 כוכבים4 כוכבים5 כוכבים
2 מדרגים

מתכונים נוספים

אתר נגיש
עבור לתוכן העמוד