אצבעות שום

תקציר

מחפשים מה לנשנש? הכינו לעצמכם אצבעות שום טעימות ופריכות!
ה' אב ה'תשע''ה 12:00
אצבעות שום

 

 

חומרים:

  • קמח
  • סוכר
  • מים פושרים
  • שמרים יבשים
  • מלח
  • שמן
  • ביצים
  • שמן זית
  • פטרוזיליה מיובשת/קצוצה
  • שום
  • מלח גס

 

 

אופן ההכנה:

 

בצק:

  • 1/2 קילו קמח
  • 2 כפות גדושות סוכר
  • 3/4 כוס מים פושרים
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 2 כפיות מלח שטוחות
  • 1/4 כוש שמן
  • 1 חלמון
  • 1 ביציה שלמה

לשים הכל עד ליצירת בצק אחיד.

ומטפיחים.

לאחר שהבצק תופח, לוקחים כמות מהבצק, מרדדים, וחותכים רצועות.

 

מערבבים:

  • 1/2 כוס שמן זית
  • פטרוזיליה קצוצה/מיובשת
  • שום כתוש
  • מלח גס

מברישים את הרצועות בתערובת שמן הזית. (מורחים עליהם עם מברשת)

מעבירים את הרצועות לתבניות אפיה, עם רווח קטן בין אחת לשניה.

אופים בחום של 180 מעלות, כ 10-20 דקות.

כאשר האצבעות יוצאות מהתנור מורחים עליהם שוב את התערובת של שמן הזית.

 

וכשמתקרר קצת ניתן לאכול ולהנות!

 

שימו לב!

אם האצבעות דקות וקשות - ברכתם מזונות.

ואם האצבעות עבות ורכות - עדיף לאוכלם רק בתוך הסעודה.

 

 

דרג את הכתבהדירוג כתבה אצבעות שום: 4 כוכבים
כוכב 12 כוכבים3 כוכבים4 כוכבים5 כוכבים
8 מדרגים

מתכונים נוספים

אתר נגיש
עבור לתוכן העמוד