חזה עוף על מצע פירה

תקציר

מנה מיוחדת וטעימה לכבוד שבת!
כ"ט תמוז ה'תשע''ה 12:00
חזה עוף על מצע פירה

 

 

 

חומרים:

  • תפוחי אדמה
  • חזה עוף
  • בצל
  • שמן
  • גמבה
  • כוסברה
  • תבלינים: מלח, פלפל שחור, כורכום, פפריקה, תבלין שווארמה.

 

אופן ההכנה:

שלב א'- הפירה:

  • מקלפים תפוחי אדמה
  • מבשלים אותם עד שהם מתרככים.
  • מרסקים את תפוחי האדמה עם קצת מהמים שנשארו בסיר, מוסיפים קצת מלח וקצת כורכום, ומערבבים עד ליצירת פירה טעים.

 

שלב ב'- חזה העוף:

  • חותכים רצועות של בצל, ומטגנים.
  • חותכים חזה עוף לרצועות, ומוסיפים לבצל לאחר שהוא מעט זהוב, ומערבבים כל כמה דקות.
  • מוסיפים תבלינים: מלח, פלפל שחור, פפריקה, תבלין שווארמה (אם יש..).
  • חותכים רצועות של גמבה, ומוסיפים לסיר לאחר שהחזה מתבשל קצת, וממשיכים לערבב כל הזמן.
  • לקראת סוף הבישול מוסיפים כוסברה קצוצה.
  • כשהכל מתבשל ומקבל צבע יפה מכבים את האש.

 

שלב ג'- עיצוב המנה:

  • שמים פירה בצלחת קטנה שטוחה, ועם כפית מסדרים אותו יפה כך שיהיה מעט במרכז הצלחת והרבה בדפנות (כמו חומוס..)
  • מוסיפים את תערובת החזה לתוך השטח העגול במרכז הצלחת שנוצר בתוך הפירה.
  • מגישים לאכול בשמחה!

 

בהצלחה!

 

דרג את הכתבהדירוג כתבה חזה עוף על מצע פירה: 4 כוכבים
כוכב 12 כוכבים3 כוכבים4 כוכבים5 כוכבים
3 מדרגים

מתכונים נוספים

אתר נגיש
עבור לתוכן העמוד